Γυναικοουρολογία

Κύριος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πάθησή σας ή στην ανακούφιση αυτών, ώστε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες με αυτοπεποίθηση.

Ο ιατρός, πρωτοπόρος στην Ελλάδα στη θεραπεία της ακράτειας ούρων με ενδοκυστικές εγχύσεις ΒΟΤΟΧ και τοποθέτηση νευροδιεγέρτη οπισθίων ιερών ριζών για δύσκολα νευρολογικά περιστατικά, θα αποφασίσει μετά από την εκτίμηση των συμπτωμάτων σας, για το ποια είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος  αντιμετώπισης  της πάθησης για εσάς.

 

Διαδικασία

Κατά την αρχική σας επίσκεψη, παρακαλείσθε να προσκομίσετε τα ιατρικά σας αρχεία και τα τυχόν αποτελέσματα των τεστ (αν υπάρχουν), συμπεριλαμβανομένων των απεικονιστικών εξετάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, θα πραγματοποιηθεί:

  • Μία ανασκόπηση του ιατρικού σας ιστορικού, των αποτελεσμάτων και των εξετάσεων από τον γιατρό σας.
  • Μία σε βάθος συζήτηση για τα συμπτώματά σας και την λειτουργία της κύστης σας, πριν εμφανιστεί το πρόβλημα.
  • Μία συζήτηση για τον τρόπο ζωής σας και τις προσδοκίες σας από τη θεραπεία και τα αποτελέσματα αυτής.
  • Στη συνέχεια μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε νέες εξετάσεις αίματος, καλλιέργειες ούρων / και ουροδυναμική, μια προηγμένη μέθοδο για τη συλλογή δεδομένων από ασθενείς, που είναι δύσκολο να διαγνωσθούν διαφορετικά.

 

Εξατομικευμένη Αντιμετώπιση

Αφού σας εξετάσει και αξιολογήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών σας, ο γιατρός θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό σχέδιο για την εξάλειψη ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων σας. Ο γιατρός αρχίζει πάντα την αντιμετώπιση της πάθησης με την θεραπεία που θα κρίνει ότι είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη αποχή από την κανονικότητα της καθημερινότητάς σας. Ορισμένοι ασθενείς  μπορεί να χρειαστούν χειρουργική παρέμβαση για να  διορθωθεί το πρόβλημά τους.

 

Σύγχρονες θεραπείες

Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι ασθενείς να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες  με τον καλύτερο τρόπο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται οι ασφαλέστερες, αποτελεσματικότερες και λιγότερο επεμβατικές θεραπείες, όπως:

  • Φάρμακα για ακράτεια και δυσλειτουργίες ακράτειας που συνεχίζουν να αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους, με τις λιγότερες παρενέργειες.
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικές, ασφαλείς θεραπευτικές ενέσεις αλλαντικής τοξίνης (δηλ. Botox).
  • Ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες νευροδιέγερσης, συμπεριλαμβανομένης της νευροδιέγερσης Interstim, PTNS ( διέγερση κνημιαίου νεύρου ) για ανθεκτική ακράτεια ούρησης, επιτακτική ούρηση – ακράτεια και ιδιοπαθή κατακράτηση ούρων.

loogo

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε με τον Dr. Ιωάννη Σιαφάκα:

+30 210 99 60 402+30 6983516956